View Sidebar
 
Kända smyckesdesigners

Kända smyckesdesigners

Vi är många som gillar att sitta i hemmets vrå och skapa våra egna juveler. Kanske tänker vi att det bara ska stanna där, eller så vill vi skapa vårt egna lilla smyckemärke så småningom. Oavsett hur det är med den saken så finns det massor av inspiration att hämta hos de smyckesdesigners som verkligen lyckats och nu är kända. Känner du till några? Om inte så ska vi ta en titt på några av de mest kända här i Sverige och i länderna runt omkring. Här hittar du bland annat namn som Efva Attling, Snö of Sweden och Lara Bohinc.

Efva Attling är en svensk smyckesdrottning

551px-Efva_Attling_2014-9614Vår mest kända svenska smyckedesigner måste ändå vara Efva Attling. Hon började som sångerska men designar nu fantastiska smycken i stilren och karaktäristisk design. Hennes smycken är ofta i silver men hon tillverkar också smycken i andra material. Mest känd kanske hon gjort sig med de smycken som har ett slags budskap. Bland dessa finns bland annat smyckena med budskapet Homo Sapiens, ett smycke som ska symbolisera alla människors lika värde. Efva Attling har också gjort mycket för hbtq-rörelsen genom sin smyckeskonst. Man kan i hennes smycken skymta lite av bowies betydelse för svenska stjärnor, detta med tanke på det spännande och androgyna uttrycket. Attlings smycken finns i många olika prisklasser vilket gör att många faktiskt har råd att bära ett, något som med all säkerhet bidragit till hennes popularitet. Privat är hon gift med sångerskan Eva Dahlgren och har två söner tillsammans med Niklas Strömstedt. Stjärnglansen kring henne kanske har hjälpt henne på traven i karriären, men talangen, den har hon alldeles själv.

Snö of Sweden och Lara Bohinc

Ett smyckemärke som tilltalar de flesta konsumenter är det svenska märket Snö of Sweden, grundat i Östersund. Att många finner det så attraktivt beror nog mycket på prisvärdheten och den vackra designen. Här hittar du allt i från ringar till örhängen i enkelt men samtidigt spännande design. Från första början innehöll Snös kollektioner mest pärlor, men designen har nu utvecklats så att man nu mer också hittar smycken av stål och smycken med stenar. Ett annat framgångsrikt smyckemärke är Lara Bohinc. Märkets huvudkontor hittar du i London, men Lara Bohinc är själv född i Slovenien. Hennes smycken är stilrena men har oftast en liten twist som gör dem spännande. Mest känd är hon för en kollektion som heter Lunar Eclipse där man bland annat finner ett riktigt statement-halsband i koppar med olika sorters belägg. För utom dessa tre kända smyckedesigners finns det många fler. Oavsett om du ska köpa smycken eller om du gillar att tillverka egna är det ett gott råd att kika på deras alster för att hitta inspiration.

Kommentarer är stängda

bonpress