View Sidebar
 
Pärlor för hobbyändamål

Pärlor för hobbyändamål

Pärlor för hobbyändamål 11

Då det handlar om pärlor som används för hobbyändamål tycks det finnas en uppsjö av olika material, materialsatser och pärlor – gnistrande, skinande och färgrika.

 

Pärlplattan
De flesta har väl någon gång kommit i kontakt med en pärlplatta. För den som inte gjort det kan så är det en piggförsedd platta av hårdplast, så kallad stiftplatta. Man lägger speciella plastpärlor i olika mönster. Pärlorna finns i olika färger och är rörformade. De ställs var och en på en pigg tills plattan är fylld. Då den är färdig kan man pärlorna återanvändas. En del bevarar den skapade formationen genom att lägga på ett smörpapper och stryka med ett strykjärn. Värmen får pärlorna att smälta ihop med varandra. Nu för tiden är plasten i pärlorna giftfri. Pärlplattor och pärlor säljs i leksaksaffärer och hobbybutiker.

 

Egen smyckesdesign
Man kan också ha som hobby att skapa sina egna smycken. Nu förtiden är det lätt att hitta allt som behövs för smycketillverkning och det finns även smyckesskolor.Pärlor för hobbyändamål 2

 

Verktyg
Till de verktyg som behövs vid smyckestillverkning hör olika sorters tänger som; plattång, avbitartång, rundtång och universaltång. Därtill finns det speciella smyckenålar. Ett praktiskt verktyg är pärlbordet. Här får man en välbehövlig överblick över sin halsbandsdesign med de utlagda pärlorna. På så sätt ser man hur det färdiga halsbandet kommer att se ut innan man trär det på wiren.

 

Grundmaterial
För att skapa smycken behöver man förutom verktyg ett grundmaterial bestående av bland annat stommar, kedjor, ringöglor, öglor och avslutningshylsor av allehanda slag. Det finns bland annat speciella krokar som är gjord av silver som passar för örhängen och naturligtvis en massa olika pärlor. Om inspirationen tryter kan man ju alltid köpa sina smycken. För att stimulera kreativiteten kan man ju alltid bjuda hem sina vänner för ett smycketillverkarparty.

Kommentarer är stängda

bonpress