View Sidebar
 
Pyssla med pärlmattor

Pyssla med pärlmattor

Tycker du om att pyssla med händerna? Ett alltmer trendigt sätt att roa sig på är att göra egna pärlplattor. De som var barn på nittiotalet minns hur det var en vanlig aktivitet på förskolan, men nu har det klivit över åldersbarriären och blivit socialt accepterat att ägna sig åt även som vuxen. Det är enkelt att börja, köp helt enkelt hem en pärlplatta och pärlor i de färger du tycker om, så kan du börja göra ett motiv. Det är inte bara kul att skapa något kreativt, det är även en avkoppling.

1200px-QRpedia-parlplattaTjäna pengar på din hobby

Naturligtvis går allt att tjäna pengar på om du så vill. Tycker du om att pyssla med pärlplattor kan du sätta din nya hobby i system och sälja. En rund pärlplatta kan till exempel användas som grytunderlägg eller som väggprydnad hemma. Precis som inom alla områden gäller det att hitta sin målgrupp och sedan rikta in sig mot den. Om du verkligen har fallit för att pyssla med pärlplattor kan det dessutom vara en vinnande modell att sälja dem, eftersom du då får råd till att köpa mer material och göra fler plattor. Ingenting går upp mot att kunna leva på det man tycker bäst om, vare sig det handlar om att tjäna pengar på att sälja guld, att tjäna pengar på att gå ut med hundar eller att skapa något som man tycker är kul. Ge det ett chans så får du se hur just du och dina pärlplattor tas emot.

Mallar och modeller

När det handlar om att lägga pärlplattor finns det massor av olika mallar och modeller man kan gå efter. De vanligaste formerna är olika geometriska figurer som cirklar, fyrkanter, oktagoner och stjärnor. Det finns även mer innovativa former som gör till exempel de runda plattorna med två uppstickande öron som gör att du kan forma dina pärlor till att bli en katt, en hund, en björn eller varför inte en koala. På många hemsidor finns mallar som du kan följa där olika färgkoder presenteras så att du vet vilka pärlor du ska köpa hem. Sök bland massor av kreativa pärlskapelser för att få inspiration till dina egna skapelser och kom ihåg att det inte är något konstigt i att härma någon annan, tvärtom vill många pärlplattefantaster dela med sig till varandra. Om ditt barn också tycker om att lägga pärlplattor får ni en gemensam hobby som ni kan utöva tillsammans.

Kommentarer är stängda

bonpress