View Sidebar
 
Skydda dina smycken

Skydda dina smycken

Vårt samhälle utvecklas och det är inte allt som går åt rätt håll. För pensionärer kan det kännas otryggt på våra gator, inte minst eftersom det har börjat bli vanligare med åldringsrån. Från hela landet har det under året rapporterats in brott mot äldre. Det är främst smycken och pengar som de vill åt. Det var även det som var motivet bakom rubriken som vi kunde läsa under året: Stöldliga härjar i Gävleborg och polisen varnar äldre i länet. Om du är orolig över att du ska råka ut för detta brott bör du läsa vidare. Texten nedan går igenom hur du kan skydda dina smycken från rånare.

Säkra sätt att skydda

Fram tills dess att polisen har fått ordning på de ökade brotten bör du ta vissa åtgärder för att vara trygg. Bär inte dina allra finaste smycken fullt synliga när du är utomhus. Det kan kännas tråkigt att inte få bära sitt favorithalsband, men är smyckena fullt synliga finns det dessvärre större risk att råka ut för brott. Vill du ändå ha smycken på dig, använd något som är mindre dyrbart. Istället för guldlänken kan du kanske använda ett fint men samtidigt billigt smycke? Detsamma gäller pärlor och andra dyrbara material. I hemmet är det viktigt att det är upplyst för att vi ska känna oss trygga. köp en Eos medium vit, en lampa som ser ut som en vacker pärla och som ger fin belysning till ditt hem. I hemmet kan du även investera i ett värdeskåp. Där kan du lägga in dina värdefulla saker och hålla dem i säker förvaring bakom ett kodlås.Smycken är ett åtråvärt byte för tjuvar

Även om du inte har på dig smycken utomhus måste du vara på din vakt. Det finns äldre människor som har råkat ut för brottslingar i hemmet. En metod som tyvärr har blivit allt vanligare är att pensionärer luras av olika människor. bedragare stal smycken av äldre kvinna och det är inte första gången det har hänt. Ibland utger sig bedragarna för att vara hemtjänst och lurar på det sättet de äldre att släppa in dem. Väl där går de igenom hela bostaden för att hitta värdesaker. Det finns även fall där bedrägerierna har pågått under en längre tid. Då är det vanligt att den kriminella skapar en vänskap med offret. Efter ett tag, när offret har släppt garden, slår de till och stjäl värdesaker. Var uppmärksam och försiktig med vem du släpper in i din bostad. Var även kritisk till vem du befattar dig med. Tyvärr blir dessa typer av brott allt vanligare och det enda vi kan göra åt det just nu är att försöka förebygga dem.

Kommentarer är stängda

bonpress